Maak kennis met BPS

BPS Bosweg precision steelcutting naadloos stalen precisiebuizen

Maak kennis met BPS

Voor degenen die al even met ons zaken doen, is Baleco geen onbekende naam. Maar BPS? Daar zullen vele van jullie nog niet eerder van hebben gehoord. En dat is niet gek, want BPS (Bosweg Precision Steelcutting B.V.) heeft de afgelopen jaren voornamelijk op de achtergrond gedraaid als dochteronderneming van Baleco.

Vanaf dag één is leverbetrouwbaarheid een belangrijke pijler bij Baleco.
Door de korte lijnen en door servicegericht te handelen, zorgen wij er al jaren voor dat de beste buis op de juiste tijd en plek wordt afgeleverd. Over de jaren heen zijn wij trotse leverancier van diverse klanten binnen de Benelux, welke dit principe maar al te goed begrijpen. Baleco verzorgt alles rondom de levering van buizen in diverse kwaliteiten. Dat doen wij in zowel handelslengten, enkele zaagdelen, kleine series, middelgrote series en grote series.

Na onze verhuizing in 2017, en de vernieuwing van ons machinepark, ontstond er vanuit ons netwerk steeds vaker de vraag of wij ook grote series zaagdelen konden verwerken en leveren. Baleco was bekend met grote series, echter bestonden deze ‘nieuwe’ vragen uit een meervoud van onze zaagcapaciteit.
De term “grote aantallen” kreeg hierdoor direct een nieuwe dimensie en focus binnen ons bedrijf.

In samenwerking met een aantal relaties hebben wij daarom in 2017 en 2018 diverse testfases en opdrachten uitgevoerd, waarbij wij voor circa 200.000 zaagstukken, materiaal mochten verzorgen, zagen, verpakken en leveren. Onze relaties gaven ons hierbij de ruimte om dit volledig op onze ‘eigen’ manier uit te voeren. Voor ons was het hierbij de kunst om onze servicegerichte mentaliteit zowel intern als extern te verankeren in een nieuw jasje. Tegelijkertijd moest er wel kunnen worden voldaan aan de aantallen en de hierbij vereiste kwaliteit. Om deze reden is er binnen Baleco veel onderzoek gedaan naar de juiste aanpak en opstelling.

baleco stalen buizen bps zaagstukken naadloze precisiebuizen massaproductie buisstukken verpakt handelslengten transport grote aantallen

Dat nieuwe jasje dat kwam er

Alhoewel het uitvoeren van de testopdrachten niet geheel eenvoudig was, werd al snel duidelijk dat de servicegerichte aanpak vanuit Baleco ook bij deze grotere aantallen beviel. Duidelijke communicatie en tijdige en nette leveringen maakten het verschil en gaven onze relaties hetgeen waarop zij hadden gehoopt. Het enige wat aan onze kant nog ontbrak waren de juiste machines om deze aantallen eenvoudiger te kunnen realiseren. In 2018 hebben wij daarom geïnvesteerd in een nieuwe productielijn welke los van onze huidige werkzaamheden bij Baleco moest kunnen functioneren. Mede daarom is in 2018 besloten een dochteronderneming op te richten, namelijk : BPS – specialist in massamaatproductie.

Grote aantallen

BPS heeft zichzelf in haar eerste jaren vooral op de achtergrond doorontwikkeld met de hulp en het vertrouwen van bestaande klanten. Dat is een lange pilot, echter bleek dit ook essentieel voor een gecontroleerde en gezonde groei. Dankzij de mix van een uitgedacht machinepark, een flexibel en betrokken team en een servicegerichte mentaliteit, is BPS vandaag de dag in staat om zeer grote aantallen buis te verwerken.

Wekelijks worden er tussen de 6.600 en 20.000 zaagstukken exact op maat gezaagd, verpakt en gedocumenteerd. Dit gebeurt allemaal onder streng toezicht en onder hoge criteria waarbij de herleidbaarheid en levering centraal staan. BPS levert op afroepbasis door heel Europa, dit in tegenstelling tot Baleco welke haar pijlers richt op de daghandel binnen de Benelux.

baleco stalen buizen bps zaagstukken naadloze precisiebuizen massaproductie buisstukken verpakt handelslengten transport grote aantallen

Maatwerk

De traditionele groothandel heeft in onze ogen een beperkte toekomst. Hierdoor ligt de focus binnen zowel Baleco als BPS continu op het daadwerkelijk creëren van meerwaarde binnen de leveranciersketen. In de afgelopen twee jaar is er daarom goed gekeken naar de schaalbaarheid, procesoptimalisatie en klantverwachtingen. En dankzij de nauwe samenwerkingen met haar klanten, verandert BPS mee met de ontwikkelingen vanuit de markt en haar klanten.

Zo verzorgt BPS niet alleen de inkoop, productie en levering van het materiaal, maar raakt zij ook steeds meer betrokken bij aanvullende bewerkingen en klantspecifieke eisen.

Zowel Baleco als BPS doen er dus alles aan om de potentie van de toeleveringsketen te vergroten en zorgen ervoor dat de klanten hiervan profiteren. Dat profiteren begint al bij de eerste levering, want de mix van een goed advies en exacte leveringen, zorgen voor heel wat voordelen. Zo besparen onze klanten veelal op de uiteindelijke materiaalkosten, op opslag, opspanningskosten, spindeluren, gereedschapsverliezen, en simpelweg op personeelsuren.

Met een constante focus op het creëren van meerwaarde, nemen wij steeds meer ballast weg bij onze klanten. Dit geeft hen de ruimte om uit te blinken in hun eigen kernexpertises en dit zorgt voor een gesmeerde en tevreden keten.


Met BPS aan haar zijde breidt Baleco haar mogelijkheden uit en positioneert zij zichzelf als full service partner in stalen buizen. En met leverbetrouwbaarheid als fundament, zetten beide bedrijven koers door zich gezamenlijk te richten op het creëren van een uitmuntende service.

Ben of ken jij iemand die op zoek is naar een partner in massaproductie?
Wij komen graag in contact!

Wil je meer weten over BPS of ben je benieuwd naar hoe wij de toekomst voor ons zien?
Neem dan contact op, wij vertellen je graag meer over onze plannen.
www.bosweg-precision.com


Baleco B.V. - Staalhard Beter in Buizen

Baleco is een klant- en servicegericht familiebedrijf met ruim 25 jaar ervaring binnen de Nederlandse maakindustrie. Baleco is een handelsonderneming en sinds ‘97 is onze visie gebaseerd op continuïteit met een duidelijke focus op normen, standaarden en samenwerkingen.

www.baleco.nl
Vorige
Vorige

3.2 Certificeringen

Volgende
Volgende

Steel Safety Day, veiligheid boven alles.