Baleco 25 jaar

Baleco 25 jaar staalindustrie maakindustrie

Een terugblik op 25 jaar Baleco Stalen Buizen.

Afgelopen maand bestond ons bedrijf precies 25 jaar! Iets waar we graag even bij stilstaan en natuurlijk ontzettend trots op zijn.

1997: Baleco doet zijn intrede in de staalindustrie

In het najaar van 1997 startte Jan van ’t Leven vanuit Alblasserdam Baleco B.V. Er waren destijds weinig tot geen dienstverlenende leveranciers actief binnen de Nederlandse staalindustrie. Jan merkte dat er vraag was naar een meer persoonlijke benadering en meer flexibiliteit. Grote concerns konden vanwege hun omvang moeilijk in deze behoeften voorzien, maar Jan zag kansen met een klein en vakkundig team. Zo ontstond het idee achter Baleco Stalen Buizen.

De basis: loyaliteit en betrouwbaarheid

In de beginjaren beschikte Baleco nog niet over eigen transport of voorraad, maar wél over een breed netwerk en veel ambitie. De combinatie van gedegen markt- en productkennis met een ‘afspraak is afspraak’-mentaliteit zorgde ervoor dat het bedrijf al snel deel uitmaakte van een gelijkgestemd netwerk van klanten en hoogwaardige buisproducenten. De eerste samenwerkingsverbanden ontstonden. Samenwerkingsverbanden die we waarderen en die in veel gevallen inmiddels ook alweer 25 jaar bestaan. Dat vervult ons met trots, maar vooral ook met dankbaarheid.

De belangrijkste pijler: leverbetrouwbaarheid

Tussen 1997 en 2010 werd de vraag uit de markt steeds gevarieerder. Baleco kon de vraag van klanten nog altijd beantwoorden, maar werd wel steeds afhankelijker van toeleveranciers - en daarmee van hun prestaties. Leverbetrouwbaarheid was (én is) een van onze belangrijkste pijlers. Tijd dus om hier weer meer grip op te krijgen. En zo veranderde Baleco van een bureauhandelaar naar een van de full-service leveranciers binnen de markt.

Van handel naar maak

Wie uiteenlopende producten op voorraad wil hebben, heeft meer ruimte nodig. In 2017 verhuisde Baleco dan ook naar een kantoorpand met een groot magazijn in Hendrik-Ido-Ambacht. Meer grip op leverbetrouwbaarheid en flexibiliteit? Die kwam er. Door te investeren in huisvesting, een zaagcenter en eigen transport kan Baleco het gehele levertraject in eigen hand houden. Met als resultaat: kortere levertijden, een meer gevarieerd aanbod én volledige ontzorging van de klant.

Het familiebedrijf

Inmiddels draagt Jan het stokje stukje bij beetje over aan de volgende generatie.Zoon Bart is al meerdere jaren actief binnen het bedrijf en zet zich met veel passie in om het bedrijf naar een nóg hoger niveau te tillen.

Zo ligt de focus nu en in de nabije toekomst bijvoorbeeld meer op het investeren in klantspecifieke wensen, waaronder klantspecifieke (afroep)opslag, zaagwerk, bewerkingen en leveringen.

Het servicepalet van Baleco is dan wel flink uitgebreid in de loop der jaren, maar één ding zal altijd hetzelfde blijven: onze no-nonsense mentaliteit. Wij zijn eerlijk, betrouwbaar en flexibel en houden van een persoonlijke benadering. Onze slogan luidt niet voor niets: staalhard beter in buizen.


Zonder persoonlijk contact, een tikkeltje geluk én aandacht voor een ander houdt niets stand. Dat gold 25 jaar geleden al en morgen nog steeds. Elke dag een beetje beter met oog voor de ander.

Baleco B.V. - Staalhard Beter in Buizen

Baleco is een klant- en servicegericht familiebedrijf met ruim 25 jaar ervaring binnen de Nederlandse maakindustrie. Baleco is een handelsonderneming en sinds ‘97 is onze visie gebaseerd op continuïteit met een duidelijke focus op normen, standaarden en samenwerkingen.

www.baleco.nl
Vorige
Vorige

Presteren op vertrouwen, trots en plezier.

Volgende
Volgende

Buistransport : Afdekken of niet?