Buistransport : Afdekken of niet?

Baleco stalen buizen transport afgedekt maakindustrie naadloos precisiebuizen gelaste stalen buizen machinebuizen kogellagerbuizen dikwandig gelaste stalen buizen

Buistransport: Afdekken of niet?

Met alleen precisie in ons zaagcenter zijn we er nog niet. Ook transport is een cruciaal onderdeel van onze bedrijfsvoering.

Intro

Wij vinden het belangrijk dat onze kwaliteitsproducten op de juiste manier én razendsnel bij onze klanten terecht komen. Anderzijds dragen we ook graag ons steentje bij aan een beter milieu.

Een van onze uitdagingen is om hier een goede balans in te vinden. Benieuwd naar onze andere transport gerelateerde uitdagingen en de manier hoe wij hierop anticiperen? In deze blogpost vertellen we je er meer over!

Afdekken of niet?

Hoewel afdekken bij buistransporten niet standaard is, geniet dit wél onze voorkeur. Roest oogt namelijk niet alleen een stuk minder mooi, maar heeft ook invloed op de levensduur van het machinegereedschap waarmee de buisdelen worden bewerkt.

Wanneer er sprake is van dunwand of specifieke kwaliteiten moet het wel droog getransporteerd worden. Een ander nadeel van roestvorming op buizen is dat door roest de stempels onleesbaar worden. Deze stempels waarborgen de herleidbaarheid van de buizen en zijn dus essentieel.

Stempels buis certificaten gestempeld naadloos stalen buizen op maat gezaagd dikwand

Het afdekken van een transport kost een hoop extra tijd. We horen jullie denken: waarom dan niet gewoon vervoeren in een Tautliner? Zo simpel is het helaas niet altijd. Begrijp ons niet verkeerd, in sommige gevallen is dat een prima oplossing. Bijvoorbeeld als de buisdelen zijn verpakt in pallets met opzetranden.

Wanneer er sprake is van handelslengten, die over de hele lengte van de vrachtwagen liggen, is dit helaas niet altijd een goede optie. We maken het onze klanten dan een stuk lastiger om efficiënt te kunnen lossen. Dit komt doordat de buizen worden gestapeld en hierdoor dicht tegen het schuifdak aankomen. Als je dan dus wilt lossen, moet er een moeilijke draai worden gemaakt.

Kortom: het afdekken van een open trailer duurt misschien iets langer, maar zorgt er wel voor dat onze leveringen volgens onze normen bij de klant worden afgeleverd.

Met het oog op flexibiliteit en ontzorging hebben wij ons wagenpark in eigen beheer. Wij beschikken over een eigen vrachtwagen, Iveco en spoedtransport (sprinters). Afhankelijk van de grootte en spoed bij de vracht zetten we een van deze transportmiddelen in. Alle drie onze chauffeurs beschikken tevens over een heftruckcertificaat, zodat ze de klant ten allen tijde kunnen helpen met lossen.

Wanneer er herhaaldelijk volle vrachten moeten worden getransporteerd, werken wij samen met onder andere Exalto Transport. Zij zijn inmiddels ruim 25 jaar onze partner op de weg.

 
 
baleco vrachtwagen overdekt buistransport opslag magazijn
pallet buistransport dikwand verpakte stalen buizen
 
 

Divers op de weg

Uiteraard komt het ook weleens voor dat een van onze klanten enkele kleine zaagstukken nodig heeft. Afhankelijk van de klantwens versturen wij deze dan via een palletdienst of per post.

Als het moet dan doen we het, maar als het kan dan liever efficiënt én met oog voor het milieu. Bij Baleco wordt iedere opdracht nauwkeurig ingedeeld op basis van eindbestemming en levertijd. Deze indeling start bij het boeken van de opdracht.

De order wordt doorgegeven aan onze expeditie, welke deze voordat de opdracht wordt gepicked, eerst categoriseert op basis van levertijd en eindbestemming. Op basis van deze overeenkomsten (levertijd/afleveradres) worden de diverse orders dus achter elkaar ingeboekt op de machines.

 

Razendsnel, duurzaam en efficiënt : de transportplanning

De orders worden voorafgaand aan de productie op volgorde geplaatst, zodat deze ook op volgorde kunnen worden geladen. Onze chauffeurs rijden dus altijd met gecombineerde vrachten. Dit werkt efficiënt én daarmee beperken we ook de uitstoot van ons transport.

Baleco B.V. - Staalhard Beter in Buizen

Baleco is een klant- en servicegericht familiebedrijf met ruim 25 jaar ervaring binnen de Nederlandse maakindustrie. Baleco is een handelsonderneming en sinds ‘97 is onze visie gebaseerd op continuïteit met een duidelijke focus op normen, standaarden en samenwerkingen.

www.baleco.nl
Vorige
Vorige

Baleco 25 jaar

Volgende
Volgende

DOM Buizen ASTM A520